Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Φτάνει πια!

Έχουμε μπει στο θέατρο του παραλόγου και ο φαύλος κύκλος δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να βουλιάζει το ηθικό και την ψυχική μας ηρεμία. Είναι φορές που όσο βαθιά κι αν πάρεις την ανάσα δεν φεύγει το πλάκωμα από το στήθος. Σαν να μην έφτανε αυτό, θυμηθήκαμε ότι οι Γερμανοί μας χρωστούν από την εποχή του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά μόνο ο μικρολωποδύτης σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Είναι σαν να σου λένε, έκλεψες κύριε στο σούπερ μάρκετ και να λες μα κι εκείνος είχε κλέψει πριν από 50 χρόνια.
Και στο κάτω κάτω το θέμα δεν λύνεται με το  να γίνουμε Ελληνάρες και να λέμε μαλακίες γύρω από την εθνική μας υπερηφάνεια.(Συγκινήθηκα πολύ από την αφήγηση του κ. Γλέζου στο ραδιόφωνο για την προσπάθεια της αντίστασης το '40, αλλά δεν αλλάζει κάτι αυτό για το σήμερα!) Μην ξεχνάτε ότι αυτοί που κάνουν σαματά σήμερα για τις αποζημιώσεις των Γερμανών κατακτητών, ήταν οι δοσίλογοι, οι γλύφτες και οι μαυραγορίτες της κατοχής. Ήταν τα τσιράκια των Βρετανών στον εμφύλιο.
Στις περασμένες εκλογές συζητούσα με δυο φίλες και τις προειδοποιούσα (μεταξύ αστείου και σοβαρού) ότι θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, αν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Είναι τραγική ειρωνεία ότι αυτό όντως θα συμβεί και μάλιστα ραγδαία. Είναι φορές που απορώ με κάποιους ανθρώπους. Βγήκαν στην εξουσία με λάβαρο την δημοκρατικότητα, την πρόοδο και έχουν βάλει στοίχημα να βυθίσουν στη φτώχεια μια ολόκληρη χώρα. Είναι γελοίοι, υποτακτικοί και ανάξιοι λύπης. Δηλαδή, τι τον χρειαζόμαστε τον πρωθυπουργό αν έχουμε τα κοράκια της ΕΕ να μα παίρνουν μέτρα κάθε μήνα;
Εκεί λοιπόν που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι, λέει η μητέρα μου.Ας υποθέσουμε ότι έχεις έναν λογαριασμό στην τράπεζα και επί 35 ολόκληρα χρόνια καταθέτεις εκεί τις οικονομίες σου. Γίνεται η τράπεζα να σου πει μια μέρα, ότι δεν έχεις τίποτα; Πώς λοιπόν να μας πείσουν ότι φταίμε εμείς που πληρώνουμε τα οικονομικά τους παιχνίδια στο καζίνο της ελεύθερης αγοράς; Άνθρωποι 55 ετών πληρώνουν μια ζωή για να έρθει σήμερα ένα κοστουμάτος Λοβέρδος, να σηκώσει τα χέρα ψηλά. Να τους πει ότι δεν έχει χρήματα (κι ότι δήθεν όλα αυτά χάθηκαν σε 5 χρόνια!!) και ότι θα κάτσει στη δουλειά άλλα 12 χρόνια για να βγει στη σύνταξη με λιγότερα χρήματα από ότι κάποιος που βγαίνει σήμερα.  Ένας απλός εργαζόμενος που παίρνει μόλις 750 ευρώ θα πρέπει να αποδεικνύει ότι δεν αποταμιεύει κιόλας για να μην τον φορολογήσουν. Ότι δηλαδή με 750 ευρώ ζει ζωή και κότα και του μένουν να βάλει και στην άκρη. Θέλουν να μαζεύουμε και αποδείξεις για την φτώχεια μας. Να αποδείξεις ότι δεν παιρνεις ουτε 12.000 ευρώ το χρόνο.
Ντροπή! Λυπάμαι που το λέω, αλλά εύχομαι να νιώσουν ντροπή και όσοι ψήφισαν αυτούς τους υποκριτές(με την αρχαία και την νεοελληνική έννοια μαζί) και τους άλλους του θρασύδειλους που τα παράτησαν στη μέση, λες και έπαιζαν στους Ολυμπιακούς και δεν είχαν άλλες αντοχές. Την επόμενη φορά που θα ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σκεφτείτε τι κακό έχετε κάνει στη χώρα, τα παιδιά σας και το μέλλον σας. Όταν λοιπόν σας πατάνε στο λαιμό, αν συνεχίζετε να τους δίνετε το χέρι, είστε αυτόχειρες και δεν φταίει κανείς για την κατάντια σας. (Είναι το πιο δύσκολο και επίπονο πράγμα, να επιτίθεμαι απέναντι σε απλούς ανθρώπους, αλλά στη δημοκρατία έχουν όλοι ευθύνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλε ό, τι σκέφτεσαι...

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *