Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν

Λένε τα ΜΜΕ πως η απεργία πλήττει καίρια τον τουρισμό. Πως δεν θα έχουμε ντομάτες να φάμε σε λίγο, εξαιτίας των κακών απεργών. Δεν μας λέει όμως ποιος τους έφτασε εκεί. Το μόνο που μας νοιάζει είναι μην μας κακολογήσουν στο εξωτερικό. Και τι πλήγμα θα είναι αυτό για την χώρα, ιδιαίτερα τωρα που είναι σε κρίση.

Ωραία ας δεχθούμε λοιπόν πως η απεργία πρέπει να λήξει για να προστατευθεί το κοινωνικό συμφέρον. Τον Σεπτέμβριο, που όλοι αυτοί που γκρινιάζουν σήμερα θα βάζουν λουκέτα και θα βρεθούν στον δρόμο, με τις επιλογές που έχει κάνει ο πράσινος (απο τον εμετό που πρέπει να ξεράσουμε πάνω του) Γιώργος, τότε ποιος θα επιτάξει τον κ. Παπανδρέου σε καταναγκαστικά έργα; Ποιος θα του τραβήξει το αυτί, που πριν από 6 μήνες έλεγε όχι ευχαριστώ στα 20 εκατ. που το πρόσφεραν οι αγορές με επιτόκιο ίδιο ή και χαμηλότερο από αυτό που μας δάνεισε το ΔΝΤ και φυσικά χωρίς όρους, μνημόνια και νταβαντζιλίκια;

Κανείς....γιατί και τότε, θα βρεθεί μια άλλη κοινωνική ομάδα να αντιδράσει η οποία όμως θα κάνει κακό, ω, τι κακό, στο κοινωνικό συμφέρον (και ακόμη τότε θα είμαστε ένα βήμα πριν την ανάκαμψη και θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε) και θα πρέπει να την επιστατεύσουμε κι αυτή με το πιστόλι στον κρόταφο. Έτσι είναι η δημοκρατία!!!

Προσέξτε καλά, με ποιον τα βάζετε, ποιον αναθεματίζετε και ποιος σας φταίει. Γιατί όταν εσείς οι τουριστικατζίδες και κάθε εργασιακός κλάδος, θα αισθανθείτε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια σας (μέχρι και άνθρωπο που αυτοκτόνησε, έχουν οι οδηγοί φορτηγών από τα απάνθρωπα μέτρα που του τύλιξαν τη θηλιά στο λαιμό) τότε οι οδηγοί θα θέλουν να πάνε διακοπές, να αγοράσουν από τα μαγαζιά σας και εσείς θα κάνετε κακό στο κοινωνικό σύνολο. Μην κοιτάτε το δέντρο.

Κοιτάξτε πως η αλυσίδα είναι μία...αν τώρα κόβουν τον κρίκο στον οποίο στηρίζονταν οι οδηγοί, θα έρθει και η σειρά σας. Και θα έρθει πολύ απλά, γιατί επιλέξατε να γκρινιάξετε μην τυχόν και δεν πάτε διακοπές. Αν από το Σεπτέμβρη κάποιο αφεντικό σας στείλει μόνιμα σπίτι σας, τότε θα βρεθεί κάποιος οδηγός να αδιαφορήσει για εσας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλε ό, τι σκέφτεσαι...

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *