Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Επι εσχάτη προδοσία...ή "Την ειρήνη στην Ελλάδα έναντι ενός ξενοδοχείου"

Βρέθηκα πριν από 2 καλοκαίρια στο Διδυμότειχο. Όχι, όσο όμορφο κι αν είναι, ήμουν εκεί φαντάρος στο χαοτικό στρατόπεδο του Λαγού. Το πως βίωσα γενικά το θέμα του στρατού είναι άλλη υπόθεση. Ποτέ δεν θα μπορέσω να αντιληφθώ για ποιο λόγο υπάρχει αυτό το νοσηρό οικοδόμημα, με μόνο σκοπό να σκοτώνει άλλους ανθρώπους (άλλα η συζήτηση σηκωνει πολύ κουβέντα).Εκεί λοιπόν, στο Λαγό, μας ενημέρωσαν κάποια μέρα πως θα πρέπει να πάμε να κάνουμε το "μπούγιο" σε μια συγκέντρωση του Αρχηγού της 1ης Στρατιάς του Ε.Σ. Βλέπεις, οι ΕΠΟΠ, οι μόνιμοι και οι αξιωματικοί είχαν δουλειά, έπρεπε να παε για ύπνο κτλ. Δεν υπολόγιζαν όμως, ότι ο Αρχηγός θα είχε τέτοια θέρμη. Γιατί ειλικρινά θεωρώ πως αν ήξερε ότι μεταξύ του ακροατηρίου υπήρχαν και φαντάροι - αυτός πίστευε πως έχει να κάνει με ΕΠΟΠ - δεν θα έλεγε αυτά που έλεγε. Γτ να που έχει ο καιρός γυρίσματα και ο φαντάρος επέστρεψε στην ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Αφού έβγαλε λοιπόν έναν διθυραμβικό λόγο για την Ελλάδα, την ελληνική οικογένεια και την Ελληνίδα γιαγιά και πως οι Τούρκοι οι δύσμοιροι δεν θα μπορέσουν να έχουν ποτέ αυτό το πλεονέκτημα, όντας κατακερματισμένοι (αυτό που λέμε αμερόληπτη και εμπεριστατωμένη κριτική), ξεκίνησε να εκθειάζει τα "μπρίκια" που χρυσοπληρώνει ο Ελληνικός Στρατος, εις βάρος άλλων αναγκών του κράτους - ερπυστριοφόρα από τον καιρό του πολέμου στο Βιετνάμ, με βαριά τα μετάλλια (σφαίρες) από τις ένδοξες εποχές - τα οποία όμως είναι πιο καλά και πιο αξιόμαχα (άμα πάρουν μπρος, φυσικά γτ στο ΛΑΤ που υπηρετούσα εγώ κανένα δεν έπαιρνε) από τα αντίστοιχα των Τούρκων - οι οποίοι επίσης τα χρυσοπλήρωσαν.

Φραγκούλης Φράγκος: Ο Α ΓΕΣ κοστολογεί την ελευθερία και την ειρήνη όσο ένα ξενοδοχείο!
Και ο "εμπύρετος" λόγος κατέληξε στο συμπέρασμα πως "Ναι, μπορούμε να τους αναχαιτίσουμε και να τους τη "μπουμπουνίσουμε". Να μπούμε στην Ανδριανούπολη και να επαναλειτουργήσουμε το Ξενοδοχείο Αμερική, που ανήκε σε Έλληνα στις αρχές του αιώνα". 

Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Φραγκουλης Φράγκος (Διότι ο "αξιότιμος" Α. ΓΕΣ σήμερα, ήταν τότε Α. 1ης Στρατιάς) προέτρεπε ένα μέρος του ελληνικού στρατού, το οποίο βρισκόταν και σε άμεση επαφή με τα σύνορα να εισβάλλει σε ξένα εδάφη. Και με ποιο έπαθλο; Ένα ξενοδοχείο...τόσο κοστολογείται στο μυαλό του, η ειρήνη και η καλή γειτνίαση! Όσο ένα σιχαμερό ξενοδοχείο...

Και έρχομαι να ρωτήσω...αυτός ο κ. αντί να γίνει Α ΓΕΣ, δεν θα έπρεπε να ξηλωθεί; Να πάει σπίτι του και αν το επιθυμεί να κάνει camping στο χουντικό camping με τον Πατακό; (ο Ιωαννίδης πέθανε...). Τι άλλο, από την υποκίνηση πολέμου, την πρόκληση μίσους για άλλο έθνος, την διατάραξη της ειρήνης κτλ κτλ θα μπορούσε να οδηγήσει τον κ. Φραγκούλη στο εδώλειο. Μήπως πρέπει πρώτα να κάνει κάτι; Για αυτό του δώσαμε αξίωμα; Να έχει την δύναμη να βάλει μια ολόκληρη χώρα, με τα μυαλά που κουβαλάει σε μπελάδες;

Όσο έχω φωνή, θα το φωνάζω και θα το ουρλιάζω...καθαιρέστε τον όσο είναι νωρίς. Όχο ότι οι προκάτοχοι του ήταν αγγελούδια, αλλά για τον εν λόγω κύριο υπάρχουν σαφείς ενδείξεις. Επι εσχάτη προδοσία πρέπει να ξηλωθεί!

Στείλε ό, τι σκέφτεσαι...

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *