Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Επι εσχάτη προδοσία...ή "Την ειρήνη στην Ελλάδα έναντι ενός ξενοδοχείου"

Βρέθηκα πριν από 2 καλοκαίρια στο Διδυμότειχο. Όχι, όσο όμορφο κι αν είναι, ήμουν εκεί φαντάρος στο χαοτικό στρατόπεδο του Λαγού. Το πως βίωσα γενικά το θέμα του στρατού είναι άλλη υπόθεση. Ποτέ δεν θα μπορέσω να αντιληφθώ για ποιο λόγο υπάρχει αυτό το νοσηρό οικοδόμημα, με μόνο σκοπό να σκοτώνει άλλους ανθρώπους (άλλα η συζήτηση σηκωνει πολύ κουβέντα).



Εκεί λοιπόν, στο Λαγό, μας ενημέρωσαν κάποια μέρα πως θα πρέπει να πάμε να κάνουμε το "μπούγιο" σε μια συγκέντρωση του Αρχηγού της 1ης Στρατιάς του Ε.Σ. Βλέπεις, οι ΕΠΟΠ, οι μόνιμοι και οι αξιωματικοί είχαν δουλειά, έπρεπε να παε για ύπνο κτλ. Δεν υπολόγιζαν όμως, ότι ο Αρχηγός θα είχε τέτοια θέρμη. Γιατί ειλικρινά θεωρώ πως αν ήξερε ότι μεταξύ του ακροατηρίου υπήρχαν και φαντάροι - αυτός πίστευε πως έχει να κάνει με ΕΠΟΠ - δεν θα έλεγε αυτά που έλεγε. Γτ να που έχει ο καιρός γυρίσματα και ο φαντάρος επέστρεψε στην ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Αφού έβγαλε λοιπόν έναν διθυραμβικό λόγο για την Ελλάδα, την ελληνική οικογένεια και την Ελληνίδα γιαγιά και πως οι Τούρκοι οι δύσμοιροι δεν θα μπορέσουν να έχουν ποτέ αυτό το πλεονέκτημα, όντας κατακερματισμένοι (αυτό που λέμε αμερόληπτη και εμπεριστατωμένη κριτική), ξεκίνησε να εκθειάζει τα "μπρίκια" που χρυσοπληρώνει ο Ελληνικός Στρατος, εις βάρος άλλων αναγκών του κράτους - ερπυστριοφόρα από τον καιρό του πολέμου στο Βιετνάμ, με βαριά τα μετάλλια (σφαίρες) από τις ένδοξες εποχές - τα οποία όμως είναι πιο καλά και πιο αξιόμαχα (άμα πάρουν μπρος, φυσικά γτ στο ΛΑΤ που υπηρετούσα εγώ κανένα δεν έπαιρνε) από τα αντίστοιχα των Τούρκων - οι οποίοι επίσης τα χρυσοπλήρωσαν.

Φραγκούλης Φράγκος: Ο Α ΓΕΣ κοστολογεί την ελευθερία και την ειρήνη όσο ένα ξενοδοχείο!
Και ο "εμπύρετος" λόγος κατέληξε στο συμπέρασμα πως "Ναι, μπορούμε να τους αναχαιτίσουμε και να τους τη "μπουμπουνίσουμε". Να μπούμε στην Ανδριανούπολη και να επαναλειτουργήσουμε το Ξενοδοχείο Αμερική, που ανήκε σε Έλληνα στις αρχές του αιώνα". 

Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Φραγκουλης Φράγκος (Διότι ο "αξιότιμος" Α. ΓΕΣ σήμερα, ήταν τότε Α. 1ης Στρατιάς) προέτρεπε ένα μέρος του ελληνικού στρατού, το οποίο βρισκόταν και σε άμεση επαφή με τα σύνορα να εισβάλλει σε ξένα εδάφη. Και με ποιο έπαθλο; Ένα ξενοδοχείο...τόσο κοστολογείται στο μυαλό του, η ειρήνη και η καλή γειτνίαση! Όσο ένα σιχαμερό ξενοδοχείο...

Και έρχομαι να ρωτήσω...αυτός ο κ. αντί να γίνει Α ΓΕΣ, δεν θα έπρεπε να ξηλωθεί; Να πάει σπίτι του και αν το επιθυμεί να κάνει camping στο χουντικό camping με τον Πατακό; (ο Ιωαννίδης πέθανε...). Τι άλλο, από την υποκίνηση πολέμου, την πρόκληση μίσους για άλλο έθνος, την διατάραξη της ειρήνης κτλ κτλ θα μπορούσε να οδηγήσει τον κ. Φραγκούλη στο εδώλειο. Μήπως πρέπει πρώτα να κάνει κάτι; Για αυτό του δώσαμε αξίωμα; Να έχει την δύναμη να βάλει μια ολόκληρη χώρα, με τα μυαλά που κουβαλάει σε μπελάδες;

Όσο έχω φωνή, θα το φωνάζω και θα το ουρλιάζω...καθαιρέστε τον όσο είναι νωρίς. Όχο ότι οι προκάτοχοι του ήταν αγγελούδια, αλλά για τον εν λόγω κύριο υπάρχουν σαφείς ενδείξεις. Επι εσχάτη προδοσία πρέπει να ξηλωθεί!

10 σχόλια:

  1. Δυστυχως η απουσια κοινωνικης παιδειας στην Ελλαδα και η αντικατασταση της απο αξίες παραδοσης βαζουν καθημερινα φρενο σε κριτικη σκεψη και αποψεις αυτου του χαρακτηρα οπως γραφεις.Μαλλον ο Φραγκουλης Φραγκος εχει για υσχυρο οπλο αυτο το λαικισμο στο λογο του. Μη νομιζουμε πως ειναι και πολυ πιο ευφυης απο το μετρο που διχνει με αυτα του τα λογια.Η μετριοτητα στο πνευμα και στη νοηση ειναι επιδημια τουλαχιστον στους ενστολους στην Ελλαδα.Ομορφο ιστολογιο! καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως λεβέντη μου ξέρεις τι λένε οι αντίστοιχοι στρατηγοι στην Τουρκία στα στρατιωτικά κυρήγματα τους?
    Για ολα τα κακά για την Τουρκία ειναι υπεύθυνοι οι Ελληνες.
    Φωνάζει ο Τουρκος δυνατα σε φωνή ντόπινγκ στους λοιπους στρατιωτες που τον ακούνε ////Ειμαστε ολοι ετοιμοι να πολεμήσουμε σκληρα η και να πεθάνουμε ακόμα αμα χρειαστεί
    για την μητέρα πατρίδα μας.?
    Ναι απαντουν οι απο κάτω αλλαλάζοντες.

    Τι μαθαίνουν στα παιδιά στα σχολεία οι γειτονές μας ?
    Κάτισαν, μα τον Αλλάχ αν σφάξω ενα γκιαούρη για να πάω στο παράδεισο, ναι θα το κάνω αν μου πούνε.

    Εμεις απο εδώ να ζούμε στην μαλθακοποίηση?
    Λίγα και πολύ προσκοπίστικα τα ειπε ο Φράγκος.
    Αυτα που επρεπε και αυτός να σας πεί σωστά τα ελεγαν παλαιότερα Στρατηγοι που ηταν πρώτα απ΄ολα στρατιωτικοί με α@@@@ια.
    Σήμερα δυστυχώς αρχήσαμε εξ αιτίας της θολοκουλτούρας να βγάζουμε στρατηγούς του.....σωλήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει φίλε μου. Δεν σου αρέσει ο στρατός το καταλάβαμε, φαντάζομαι να ήσουν και σε μηχανοκίνητο τί θα έγραφες, πήγες στο ΛΑΤ τις καλές εποχές και πρέπει να πήρες 5-6 κιλά εκεί!! Άκου τι πα@@ριές λένε και οι πολιτικοί σε προεκλογικές περιοδους και κρίνε τες ανάλογα σκληρά... Δουλειά του είναι να κρατάει το ηθικό των στρατιωτών υψηλό. Μπορεί να διαφωνείς με τον τρόπο, όπως κι εγώ, αλλά δεν θα ξηλώσεις έναν στρατηγό επειδή λέει ότι το στράτευμά του έχει υπεροχή σε περίπτωση πολεμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν "δημοσιογράφε" ή όπως αλλιώς 8'ελεισ να αυτοαποκαλείσαι ( Ελλάδα είμαστε, ο καθένας ο,τι δηλώνει είναι...), τα Ελληνικά είναι μια υπέροχη γλώσσα την οποία σε παρακαλώ να μελετήσεις και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις εξ'αρχής! Όπως αναφέρεις ο εν λόγω αξιωματικός είπε επί λέξη "Ναι, μπορούμε να τους αναχαιτίσουμε και να τους τη "μπουμπουνίσουμε"! Η λέξη κλειδί "δημοσιογράφε" μοθ ειναι "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΜΕ"... Συνεπώς αναφέρεται σε αμυντική δράση και έπειτα αντεπίθεση! Όπως καταλαβαινεις, κανένας δεν παρακίνησε κανέναν να εισβάλλει πουθενά!!! Όπως, θέλω να ελπίζω, καταλαβαίνεις απο εκει και πέρα το λογικό οικοδόμημα που προσπαθείς να χτίσεις έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα σου. Μπορεί ον εν λόγω Α ΓΕΣ να είναι όντως επικίνδυνος, αλλά μέχρι να χρησιμοποιήσεις λογικά επιχειρήματα... επιφυλλάσομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΥΤΕΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΘΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΠΩΣ "To menu της εβδομάδας, όπως το ετοίμασαν οι star" (http://www.tlife.gr/Article/FN/0-13-4824.html) ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οκ καταλαβαίνω την αγωνία σου.. μπορεί να σε καλέσουν να πολεμήσεις καποια στιγμή και δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας σου..άλλωστε που να τρέχεις στα χαρακώματα με τα τακούνια..
    Αφού υπηρετησες στον έβρο θα έπρεπε εάν ήσουν έξυπνος να είχες καταλάβει ότι γυρνώντας πλάτη και σκύβοντας μπορεί να μην δεις τον Τούρκο να έρχεται άλλα θα τον νοίωσεις σίγουρα... μέχρι τότε μπορεί να φαντασιώνεσαι ανεγκέφαλους στρατηγούς που τους ξηλώνουν για χάρη σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια...
    άποψή σας κι άποψή μου! Για αυτό λέγεται blog. Όσο για το αν έχω πάει φαντάρος, έχω και ξέρω. Σιγά τα ωά! Που πήγα τον καλό και τον άσχημο καιρό! Πάντα ήταν, είναι και θα είναι μπουρδέλο ο στρατος και το ξέρουμε όλοι καλά!
    *ευελπιστώ μόνο την επόμενη φορά να είναι και επώνυμα τα σχολιάκια περί ανδρισμού και στρατού. Πάντως σας διαβεβαιώ δεν είχα τέτοιους ευσεβείς πόθους για ορθωμανικά όργια...ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται έχω να αντιτάξω.
    Τις παπάρες που λένε οι πολιτικοί τις έχω σχολιάσει αναλόγως, αν έχεις κάποια αμφιβολία δες τις περασμένες αναρτήσεις. Και η δουλειά του δεν είναι να προπαγανδίζει τον πόλεμο, αλλά να διαφυλάσει την ειρήνη. Ευχαριστώ...όρκο όταν πήγες φαντάρος δεν έδωσες(που δεν μου λέει τίποτα, αλλά επειδή εσύ του έδωσες δέουσα σημασία)!
    Επιπλέον, την ιδιότητα του δημοσιογράφου την διεκδικώ με νύχια και με δόντια! Από τα 18 μου σπουδάζω και δουλεύω στο επάγγελμα αυτό. Το γεγονός λοιπόν ότι έκανε λόγο για αναχαίτιση δικαιολογεί τις αλυτρωτικές του κορώνες. Πολύ ωραία τα λες...έτσι έλεγε και ο υιός Μπους για να μπει στο ΙΡΑΚ και το Αφγανιστάν.
    Τέλος, δεν έχω κανένα θέμα να δηλώσω πως δεν θα συμμετείχα σε πόλεμο για κανένα λόγο...τον όρο ειρηνιστής ελπίζω να τον ξέρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν νομίζεις ότι με πιασάρικους τίτλους και λοιδωρίες για επώνυμα πρόσωπα θα καταξιωθείς ως δημοσιογράφος είσαι γελασμένος. Το άρθρο σου στερείται λογικής και σοβαρότητας. Μοναδικός σου στόχος είναι να απαξιώσεις τον στρατό απαξιώνοντας τον επικεφαλής του. Ο Φράγκος έφτασε εκεί που έφτασε γιατί είναι καλός σε αυτό που κάνει.. Φρόντισε να γίνεις και εσύ το ίδιο καλός σε αυτό που κάνεις.. Μεγάλο μπουρδέλο ο στρατός αλλά μεγαλύτερο η δημοσιογραφία, από όπου και να την πιάσεις βρωμάει...

    Επαγγελματικός/εθελοντικός Στρατός Τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάκη Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

    Επιπλέον, θα ήθελα να μπορούσα να πλήξω τον στρατό, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη σε αυτό τον κόσμο που θεωρούν τιμή και καμάρι να βάφουν τα χέρια τους με αίμα. Και θα το ξαναπώ δεν είναι δουλειά του να υποκινεί μίσος και σύρραξη...αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο αγαπητέ Μάκη...

    Αν τα αξιώματα στην δημοσιογραφία δίνονταν όπως στον στρατό, θα ήθελα να είμαι μια ζωή στρατιώτης. Που κάνει όμως αυτό που του αρέσει και τον γεμίζει ζωή. Και που παίρνει διαταγές από την λογική και την ανθρωπια. Ας πάρουν παράσημα άλλοι.

    Στην περίπτωση όμως αυτή δεν κάνω τίποτα παραπάνω από το να παραθέσω τα γεγονότα και την δική μου άποψη πάνω σε αυτά.

    Κατά τη γνώμη μου ο στρατός είναι τόσο χαμηλά, που δεν με έχει ανάγκη για να απαξιωθεί!

    Το τελευταίο σου σχόλιο με εξέπληξε...εννοειται επαγγελματικός/εθελοντικός στρατός. Είμαστε σύμφωνοι χίλια τα εκατό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά εθελοντικός/επαγγελματικός στρατός.. αλλιώς θα συνεχιστεί η κατάσταση κάποιοι να στρατεύονται για την πατρίδα και αυτοί να γκρινιάζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στους ένστολους..

    Ο Ελληνικός στρατός υπάρχει σήμερα μονο για έναν λόγο.. για να μην αφήσει τους άλλους να βάψουν τα χέρια τους με το δικό μας αίμα..

    Δεν αμφισβητώ τα γεγονότα , την κρίση σου αμφισβητώ η οποια δεν μπορεί να αξιολογήσει τον συμβολισμό στη φράση ενός ηγέτη..

    Όσον αφορά την θέση των ελληνικών ΕΔ στα μάτια του ελληνικού λαού..το ξέρω ότι στεναχωριέσαι αλλά οι σφυγμομετρίσεις λένε άλλα -σαν σωστός δημοσιογράφος θα έπρεπε να τις συμβουλέυεσαι.. Εκτός εάν γράφεις για να μας πεις τον προσωπικό σου καημό.

    Αυτά φίλε και σε χαιρετώ, αυτό το site δεν προσθέτει αξία στον χρόνο μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στείλε ό, τι σκέφτεσαι...

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *